Kayıtlar

Mart, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PATATESLİ KÖFTE

Resim
dün portakalağacında patatesli köfteyi görünce hemen yapmalıyım dedim fakat orada yeşillik kullanmamışlar ayrıca 2 patates bana az geldi kendime göre uyarlayıp yaptım çok lezzetli oldu. MALZEMELER: 1 su bardağı ince bulgur 3-4 tane ortaboy haşlanmış patates 1 tane küçük soğan(rende) tuz-kırmızı biber-karabiber-kimyon 2 kaşık biber salçası bulguru sıcak su ile ıslatın içine küçük bir soğan rendeleyin,salçayı ve baharatları koyup yoğurun daha sonra iyice ezilmiş patatesleri ekleyip şekil verin tarifte yeşillik yoktu ben biraz taze soğan ve maydanoz ekledim.

KARIŞIK KIZARTMA

Resim
bütün kış kabak-patlıcan gibi sebzeleri almamaya çalıştım ama baharın gelmesiyle pazarlar canlı canlı sebzelerle doldu almamak mümkün değil,hele ki kızartma yapmamak hiç mümkün değil,özlemişiz...

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

Resim
MALZEMELER: 1 bardak yoğurt 1 bardak yağ(yarısı eritilmiş margarin, yarısı sıvıyağ) 1 paket kabartma tozu 1 paket yaşmaya ya da kurumaya 1 yumurta -tuz üzeri için yumurta sarısı-susam YAPILIŞI: tüm malzeme cıvık olacak şekilde yoğurulur ,yaş maya kullanılacaksa biraz ılık sütle eritilir,kuru maya kullanılacaksa direk una karıştırılır.Hamurun mayalanması beklemeden poğaçalar yapılıp tepsiyle mümkünse 1 gün dolapta bekletilir ertesi gün yumurtası sürülüp pişirilir,geceden yapılıp sabah gelecek misafirlere sıcak sıcak ikram edilebilecek harika bir poğaça,ben bunları bekletmeden pişirdim yine de çok güzel oldular mutlaka denenmesi gereken bir tarif... alabildiği kadar un

ET SOTE-SALATA

Resim
MALZEMELER: yarım kilo kuşbaşı et 1 orta boy kurusoğan 2 domates 2 tane sivri biber tuz kekik karabiber 2 kaşık margarin veya sıvıyağ YAPILIŞI: ETİ SUYUNU SALIP ÇEKİNCEYE KADAR KAVURUP ÜZERİNE MARGARİN VE DOĞRANMIŞ SOĞANLARI İLAVE EDİN,SOĞANLAR KAVRULDUKTAN SONRA BİBERLERİ VE DOMATESLERİ EKLEYİP DOMATESLER SUYUNU ÇEKİNCE ARZUYA GÖRE 1 VEYA 2 BARDAK SICAK SU EKLEYİN ETLER İYİCE YUMUŞAYINCA BAHARATLARI EKLEYİP ALTINI KAPATIN.

BAHARATLI PATATES VE SÜPANGLE

Resim
BAHARATLI PATATES YEŞİL SALATA SÜPANGLE VE KEŞKÜL d SÜPANGLE : http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2010/02/kakaolu-puding.html daha önce yayınlamıştım ama tekrarlamakta yarar görüyorum. MALZEMELER: 1 lt süt 1 yumurta 1 bardak toz şeker 1 bardak un 2 bardak sıcak su 2 paket kakao 1 paket bitter çikolata yada 4-5 kaşık NUTELLA 1 tatlı kaşığı sıvıyağ YAPILIŞI: --süy,yumurta,un ve şekeri karıştırıp pişiriyoruz, --ocaktan alıp 2 bardak kaynar suyu ekliyoruz ve çırpıyoruz , --NUTella ya da çikolata,kakao ve sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz (mikserle 5 dakika) --kaselare paylaştırıp soğumaya bırakıyoruz...

IZGARA KÖFTE(konveksiyonel fırında)

Resim

KONVEKSİYONEL FIRIN DENEMELERİM

Resim
pırasalı kuruvasan börek alman pastası tavuk ızgara baharatlı patates

PİDELİ KÖFTE(konveksiyonel fırında)

Resim
(konveksiyonel fırın)hakkında çok fazla şey bilmemekle beraber birkaç arkadaşımda gördükten sonra almaya karar verdim,şimdi deneme yanılma yöntemi ile tarifler üretmeye çalışıyorum ilk denemem kek oldu daha sonra pideli köfteyi yaptım çok pratik geldi kısa sürede tencere tava kirletmeden yiyecekler hazır, MALZEMELER: Tırnak pide köfte salça yoğurt tereyağ YAPILIŞI: 1 tatlı kaşığı kaadar tereyağı eritip 2-3 kaşık dolusu domates salçası ekledim 2 dk kavurup suyunu koydum sos hazır. fırının altına kağıt koydum 1. ızgaranın üzerine doğradığım tırnak pideleri,2 ızgaranın üzerine de köfteleri koydum bu şekilde köfteler pişerken pideler de kızarmış oldu daha sonra tabaklara önce pideleri sonra köfteleri,daha sonrada salçalı sosu gezdirdim yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ile servis yaptım.