9 Aralık 2012 Pazar

ZEYTİNLİ AÇMA


MALZEMELER:(ölçüler su bardağı ile)
3-4 bardak un'
yarım bardak sıvı yağ
1 bardak ılık süt
yarım bardak su
2 kaşık toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı dolusu mahlep
yarım paket yaş maya
50 gr tereyağ
üzeri için yumurta sarısı -susam
İÇ MALZEME:
dilimlenmiş zeytin--pul biber--kekik
YAPILIŞI:
yarım paket yaş mayayı 1 bardak ılık sütte eritin,yoğurma kabına sütü-suyu-sıvıyağı ve kuru malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun,yarım saat kadar mayalandırıp portakal büyüklüğünde parçalar koparın elinizle açtırıp biraz tereyağ sürün iç malzemeyi koyup bükerek rulo yapın ve simit şekli verin,tepsi mayası için 15-20 dk daha bekleyip yumurta sarısı sürüp  susam ekin 170 derecede 20 dk kadar pişirin.

6 yorum:

Derya Sezgin dedi ki...

Dileğim açmalar nefis resim sorununu
çözmüşsün sevindim:)))Ellerine sağlık öpüyorum...

sarımutfak-hande dedi ki...

gerçekten süperler
ellerine sağlık canım bayıldım bunlara

yasemin dedi ki...

sıvı malzemelerin kullanıldıgı bardak boyutunu söylermisiz lütfen su bardagımı çay bardagımı

kirazdünyası dedi ki...

gerçekten açmalar nefis görünüyor eline sağlık,tarifini alıyorum mutlaka deneyeceğim.
sevgiler...

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine saglik yilbasi aksami deneye bilirim bu güzel tarifi

Adsız dedi ki...

yasemin kupa ile bu ölçüler :)

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...