BOZA BOOOOZAAAAA.....








BU GÜN kış yüzünü gösterdi, sabahtan beri aralıklarla yağmur yağıyor hafta sonuna doğru sıcaklık daha da düşecekmiş,böyle olunca BOZA mevsimini  açayım dedim, sabah kaynattım akşam bozamız hazır oldu daha önce de tarif yayınlamıştım,tekrarlamakta fayda var diyorum.
MALZEMELER:
500 GR pilavlık bulgur
1 çay bardağı pirinç
su-şeker -1 çay bardağı mayalık boza ya da 1 çay kaşığı kuru maya
YAPILIŞI:
İYİCE YIKANAN BULGUR VE PİRİNÇ BÜYÜKÇE BİR TENCEREDE BOL SU İLE KAYNATILIR, bulgurlar iyice ezilecek duruma gelinceye kadar su ilavesi ile kaynatılır blendrla iyice ezdirdikten sonra tel süzgeçten geçirilip ılınması beklenir,1 çay bardağına yakın maya olması için eski boza yoksa 2 çay kaşığı kadar kuru maya(ılık suda eritebilirsiniz) o da yoksa 1 dilim ekmek içi  ve 3-4 kaşık şeker konarak 8-10 saat kadar mayalanması sağlanır.Koyu   olursa su ekleyebilirsiniz.Daha sonra yeterince tozşeker konup karıştırılarak buzdolabında muhafaza  edilir.

Yorumlar

örgü cumhuriyetim dedi ki…
çok güzel görünüyor gerçekten ellerinize sağlık...
Unknown dedi ki…
Hayirli aksamlar cok güzel bir blogunuz cok degisik güzel tarifleriniz var emeklerinize saglik sevgiler canim.
lezaiztarifler dedi ki…
Ayyy beni çcoukluğuma götürdünüz... Bizim mahalleden geçen bozacının sesi kulaklarımda çınladı "Bozaaaaaa Kaymak Bu Bozaaaaaa" Diye bağırırdı... Rahmetli babaannemde sizin gibi boza yapardı... İnanılmaz lezzetli olurdu üzerine tarçın döker içerdik... Ellerine sağlık canım seninde eminim babaannemin yaptığı bozayı aratmayacak lezzette olmuştur...
Nurşen Aksoy dedi ki…
Ay aynn boza yazısını okuyunca,kulağıma bozacı sesi geldi..Ellerine sağlık..Ne kadar hamaratsın bozayı evde yapmışsın...süper.Dilekcim..
Unknown dedi ki…
evde hiç denemedim ellerine sağlık canım sevgiler
ELLERİNE SAĞLIK SENİN ELİNDEN İÇİLİR ŞİŞENİN BİRİ BENDE:)))
tarcinevents dedi ki…
Aaa hemen yarın deneyeceğim teşekkürler
tarcinevents dedi ki…
Aaa hemen yarın deneyeceğim teşekkürler