KARA KABAK TATLISI







Karakabağın ne olduğunu şimdiye kadar ne duydum ne de gördüm,geçen gün Necmiye Halama gittiğimde bahsetti, köylerde kavun karpuz ekilirken çevresine de bir sıra bu karakabaklar ekilirmiş kavun, karpuzun bitmesine yakın bunlar olmaya başlarmış genelde sütlü tatlısını yapıyorlarmış dilim dilim kesip üzerine şeker serpip, süt döküp fırınlandığı gibi benim yaptığım sütlü muhallebi kıvamında olanı da çok sevilirmiş.
Vee tam da bunun üzerine pazarda karşıma çıkmaz mı hemen alıp denemem şart oldu artık ve mutlu son tatlım hazır gelelim tarife halam göz kararı yaptığı için ölçü veremedi tabi ben de onun anlattığı kıvamda yapmaya çalıştım.
MALZEMELER:
2 KİLO KARA KABAK
2,5 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM KİLO KADAR SÜT  
YAPILIŞI:
öncelikle kabağı dilimlere kesip soydum ve parçalara ayırdım,yıkayıp üzerini örtecek kadar su koyup iyice haşladım, yumuşayınca süzüp sütü ve şekeri ekledim tekrar ocağa koyup el blendırı ile iyice ezip püre haline getirdim muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirdim isterseniz vanilya ekleyebilirsiniz ben ekledim, kıvam aldıktan sonra kapatıp kaselere paylaştırdım.

Yorumlar

Nurşen Aksoy dedi ki…
Dilekcim kara kabak tatlısını ilk duyuyorum..Nefis bir lezzete benziyor..Çok merak ettim,ellerine sağlık..Şimdi pazardan bir sorim ,merak ettim..sevgiler..
ilhan dedi ki…
Bildiğimiz kabak tatlısının yapıldığı kabak değil mi? İçi aynı ona benziyor. Çok ilginç. Elinize sağlık.
nergis mevsimi dedi ki…
Eline sağlık.
Çok değişik ve güzel görünüyor.
Karakabağın balkabağından farkı ne ?
Sevgiler.
ellerine sağlık dilek bu kabağı sizin pazardan mı aldın çokgüzel olmuşş bende denemek isterim .
Dilek Mutfakta dedi ki…
bu kabak görüntü olarak benzese de normal kabaktan (balkabağı)farklı, boyu balkabağı kadar büyük değil,dış kabuğu daha çok kavuna benziyor fazla tadı yok,daha sulu genelde baktığım tüm tariflerde sütlü hazırlanmış
makeuparfume dedi ki…
Dilekcim ,

Kara kabağın köftesini yapar annem, öylede lezzetli olur ki, hele kuzinenin fırınında pişirilince bir başka olur. Tatlısınıda merak ettim şimdi.
özlem dedi ki…
canım ellerine sağlık..poğaca tarifinizdehiçmi yağ yok..cewaplarsanız sewinirim..