KIŞ HAZIRLIKLARI
Birkaç haftadır pazarda kırmızı yağ biberleri bollaşmaya başladı, ,e tabi değerlendirmek lazım hemen 5 kilo alıp kahvaltılık hazırladım, kambe biberleri ise fırına koyup turşu hazırladım işte tarifler...
KAHVALTILIK MALZEMELER:
5 kilo kırmızı yağ biberi
1 kilo sivri biber
2 bardak zeytinyağı (zeytinyağ-çiçekyağ karışımı olabilir)
2 bardak sirke
2 kaşık tuz
3 kaşık şeker
yarım kutu domates salçası
1 baş sarımsak
YAPILIŞI:
biberleri yıkayıp kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip fırınlayın,kızaran biberleri naylon poşetlere koyup ağzını bağlayıp terletin (kolay soyulması için)
büyük bir tencereye 2 bardak yağı koyup hafif kızdırın ve sirkeyi ekleyin kaynamaya başlayınca doğradığınız 1 kilo yeşil biberi ekleyin ve 20 dk sararıncaya kadar kaynatın,kırmızı biberleri soyup doğrayın ve sirkeli karışıma ekleyin,1 baş sarımsağı soyup doğrayın ve ekleyin tuz ve şekeri koyup kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra yarım kutu domates salçasını ilave edip 5 dk kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara koyup kaynattığınız kapakları kapatıp ters çevirip soğumaya bırakın.
KAMBE BİBER TURŞUSU -FIRINDA--
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayıp biraz süzdürün,daha sonra tepsiye dizip ortalarına
1 kaşık sirke
1 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 diş doğranmış sarımsak koyup kızdırılmış fırında 10 dk fırınlayıp sıcak sıcak kavanozlara koyun kaynatılmış kapakları kapatıp ters çevirip soğumaya bırakın.
DOMATES PÜRESİ
Kemalpaşa domateslerini yıkayıp, doğrayıp , robottan geçirip az tuzla 20 dk kadar kaynatıyorum sıcak sıcak kavanozlara koyup kaynatılmış kapakla kapatıp ters çevirip soğumaya bırakıyorum.
Yorumlar
benimde çok işim var daha.
ellerinize sağlık
Ben Elif Edes Tapan blogunuzu çok beğendim ve hemen takipçiniz oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)
Çok sevgiler,
http://mutlu-mutfak.blogspot.com/