BEYTİ



Ne zaman yapsam yiyenlerden tam not alan garanti bir lezzet BEYTİ...
tarifi daha önce yayınlamış olmama rağmen Ramazan'da iftara yapılacaklar arasında olduğu için hatırlatmak istedim.
 MALZEMELER:
500 gram kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
1/2 demet maydanoz
3-4 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
SARMAK İÇİN
1 adet yufka
50 gram margarin veya SIVIYAĞ
SOSU:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
1 kaşık tereyağ
1 adet yumurta üzerine sürmek için
ÜZERİNE
yeterince yoğurt
2 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır .
1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur 1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
margarin eritilir ,1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarfına sürülür yada sıvıyağla yağlanabilir ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir ,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerlerine 1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir . Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar fırına sürülür 10 dakika kadar pişirilir .
Servis tabağına alınıp üzerine yoğurt konur, kırmızı biberli tereyağ kızdırılıp dökülür.Kolay gelsin afiyet olsun.


Yorumlar

Hatice dedi ki…
nefis görünüyor. Ellerinize sağlık..
sevimli tatlar dedi ki…
ayyyy...yarın ilk iş bunu yapıcam inanki..inşallah beceririm.ellerine sağlık.
herşey tadında dedi ki…
kim sevipte yemezki demi ama;)
anne eli gibi dedi ki…
hımm mis gibi olmuş,ellerine sağlık...
Harika bir görüntü. İftar için süper fikir.
Ellerine sağlık canım.
İyi Bayramlar...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA