İŞKEMBE ÇORBASI-ETLİ LAHANA SARMASI
İŞKEMBE ÇORBASININ ETLERİNİ SEVMESEM DE SÜZEREK YERİM ve de sık sık yaparım,ben ET VE BALIK KURUMU ndan jöle işkembe alıyorum,çok pratik oluyor.
MALZEMELER:
300 gr kadar jöle işkembe
2 kaşık un
tuz-su
TERBİYESİ İÇİN:
Yumurta sarısı-yarım limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
sirkeli sarımsak
YAPILIŞI:
işkembeyi tuz ve yeterince su ile düdüklü tencere de 15 dk kadar haşlıyorum daha sonra soğuk su ile sulandırdığım 2 kaşık unu kaynayan çorbaya ekleyip kıvam almasını sağlıyorum etler yumuşayınca 1 yumurta sarısı ve yarım limonun suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini yapıyorum bir kez fokurdatıp altını kapatıyorum.Üzerine tereyağ yakıp sirkeli sarımsakla servis yapıyorum.
Yorumlar
HER İKİSİDE MÜKEMMEL OLMUŞ
:))
Ama sarma süpeeer gözüküyor çok çok severim onuuu :)
Ellerine sağlık...
Ben unlu çorbaları bile işkembeye benzetmek için içine sirke sarımsak katarım
Ellerine sağlık
İyi haftalar