CİĞER TAVA

Mümkünse ciğeri mutlaka sakatatçıdan alın en tazesinden,marketlerde paketlenip satılan ciğerleri hiç tavsiye etmem ,sakatatçınızla aranız iyi ise mutlaka zarını soydurup sinirlerini aldırın ve bir zahmet kuşbaşı doğratın:))))) Bursa'da pazaryerinde bu işi severek yapan birçok sakatatçı mevcut.
ONların demesine göre ciğer yıkanmazmış ama bir sudan geçirmekte fayda var , fazla suyunu kağıt peçete ile alabilirsiniz daha sonra un-tuz karışımına bulayıp kevgirde fazla ununu silkeleyip bol yağda kızartmak kalıyor bize.

Yorumlar

pastabiye dedi ki…
bayılırım ciğere :)
birtutamkekik dedi ki…
ellerine sağlık canım..
tabağı alıp gitsem,kızarmısın bana;)
cici hafta sonları..
:)
Tombul Tarifler dedi ki…
çok severim ellerine sağlık. nefis olmuş senin ellerinden de. sevgiler iyi hafta sonu dilerim...
SihirliParmaklarr dedi ki…
bayılırım ciğer tavaya fakat çocuklar sevmediği için malesef yapamıyorum .Çok güzel olmuş arkadaşım ellerine emeğine sağlık :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ