AYVA TATLISI


FIRINLANMADAN ÖNCE
MALZEMELER:
4 AYVA
16 KAŞIK ŞEKER (her yarım ayvaya 2 kaşık)
1 büyük kase limonlu su (soyarken ayvalar kararmasın diye)
yarım bardak su
çok az kırmızı gıda boyası -karanfil
2 elma
üzerine kaymak(biz yemediğimiz için yok)

ayvaları soyup enlemesine ortadan bölüyorum çekirdek yataklarını dolma oyacağı ile çıkartıp ayvaları tencereye diziyorum(ben genellikle düdüklü tencerede pişiriyorum) her yarım ayvanın ortasına 2 dolu kaşık toz şeker koyup ayva çekirdeklerini, 3-4 karanfili, ve yarım bardak suyu (istenirse suyun içine gıda boyası) tencereye koyup 5 -7 dk pişiriyorum.Daha sonra tepsiye dizip fırınlıyorum.Ortalarına elma koymak isterseniz 2 elmayı rendeleyip biraz ayvanın suyundan alıp başka bir tavada pişirip fırınlamadan önce ortalarına koyabilirsiniz.

Yorumlar

melisa dedi ki…
çok güzel ellerine sağlık hele rengi muhteşemm
olsada yesek suzan dedi ki…
bayılırım ayva tatlısına ellerine sağlık çok güzel görünüyor sevgiler...
Harika görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ