26 Şubat 2012 Pazar

AYVA TATLISI


FIRINLANMADAN ÖNCE
MALZEMELER:
4 AYVA
16 KAŞIK ŞEKER (her yarım ayvaya 2 kaşık)
1 büyük kase limonlu su (soyarken ayvalar kararmasın diye)
yarım bardak su
çok az kırmızı gıda boyası -karanfil
2 elma
üzerine kaymak(biz yemediğimiz için yok)

ayvaları soyup enlemesine ortadan bölüyorum çekirdek yataklarını dolma oyacağı ile çıkartıp ayvaları tencereye diziyorum(ben genellikle düdüklü tencerede pişiriyorum) her yarım ayvanın ortasına 2 dolu kaşık toz şeker koyup ayva çekirdeklerini, 3-4 karanfili, ve yarım bardak suyu (istenirse suyun içine gıda boyası) tencereye koyup 5 -7 dk pişiriyorum.Daha sonra tepsiye dizip fırınlıyorum.Ortalarına elma koymak isterseniz 2 elmayı rendeleyip biraz ayvanın suyundan alıp başka bir tavada pişirip fırınlamadan önce ortalarına koyabilirsiniz.

4 yorum:

melisa dedi ki...

çok güzel ellerine sağlık hele rengi muhteşemm

olsada yesek suzan dedi ki...

bayılırım ayva tatlısına ellerine sağlık çok güzel görünüyor sevgiler...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Harika görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Kadın ve Sağlık dedi ki...

Ayva Reçelinin Faydaları

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...