2 Ocak 2012 Pazartesi

DİKEY PASTA





MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 portakalın rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vaniLYA -2 tane muz
KREMA:1 PAKET PASTA KREMASI
1 PAKET KREMŞANTİ
2 bardak süt birlikte çırpılır

yapılışı: http://acemisef.blogspot.com/2007/10/dikey-katl-pasta.html
pastanın detaylı yapılışını bu blogda görebilirsiniz.
kek malzemesi çırpılıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisinde 175 derecede pişirilir,fırından çıktıktan sonra yine tepsi büyüklüğünde kesilmiş ve üzerine pudra şekeri serpilmiş yağlı kağıdın üzerine kapatılıp 45 dk bekletilir.daha sonra kalıbın yüksekliğine göre 5-6 cm eninde şeritler kesilir çember pasta tabağının üzerine oturtulur kenardan başlayarak çembere sarılır-araya krema ve muz konur Kalıp tamamen krema ve kek ile dolunca en üste kalan kremadan dökülür ve bir spatula yardımıyla düzgünce sıvanır.

8 yorum:

DATLIM dedi ki...

Çok güzel bir teknik bunu patates salatası gibi tariflerlede denenebilir mi acep? :) ellerine sağlık

Dilekkmutfakta dedi ki...

hiçbir fikrim yok anca deneyerek görebiliriz:)))

özlem dedi ki...

71.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

http://www.porselendemlik.com/




tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati etkinliğini

01 ocak 2012-1 subat 2012

TARİHLERİ ARASINDA


http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/

YANİ BEN YAPACAĞIM.




SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!

TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.

VE TARİFİNİZE

"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA "

BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

ETKİNLİĞİMİZE YEMEK TARİFİ GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.

LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.

SEVGİLER

Şehrinaz dedi ki...

dış ve iç görünüş olarak harika bir pasta olmuş ellerine sağlık.hayırlı seneler...

sevil şahin dedi ki...

ellerine sağlık dilekcim afiyet bal olsun
sevgiler

durme durme dedi ki...

Oldukça farklı bir tarif olmuş, ilk defa karşılaşıyorum doğrusu. Denemek gerek çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerle...

bizcocho mundiales! dedi ki...

Se ve precioso. Me encanto la sorpresa por dentro. El espiral. Muy bien decorado. Feliz año, Nathalie

cafemuss dedi ki...

Bu tekniği mutalaka denemelim süper :) elinize sağlık.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...