23 Kasım 2011 Çarşamba

ZARF BÖREK





MALZEMELER:
2 yufka
yarım bardak su
yarım bardak sıvıyağ
İÇ MALZEME:
ben sosisleri salça ile kavurarak kullandım ama arzuya göre peynirli-patatesli yapılabilir.
YAPILIŞI:
1. yufkayı serip yağlı- su ile ıslatıyorum,2.yufkayı da üzerine serip tekrar yağlı-su gezdirip tam ortaya gelecek şekilde iç malzemeyi koyuyorum yufkanın kenar kısımlarını kare olacak şekilde kapatıp tekrar zarf şeklinde katlıyorum ek yerlerinden kesip üzerine kalan yağlı suyu döküyorum susam serpip fırınlıyorum.

10 yorum:

şirince tatlar dedi ki...

çok nefis görünüyor çıtır çıtır, ye beni diyor adeta eline sağlık.

BASİTTARİFLER dedi ki...

ellerine sağğlıık canıım harika görünüyor

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık çıtır çıtır olmuş olsada yesem öpüyorum.

Aycan dedi ki...

Oyyyy bu ne güzel bir börek öyle.

Ellerinize sağlık.

gülcan dedi ki...

MERHABA ARKADAŞIM BU BÖREK BENİM ENSIK YAPTIĞIM BÖREKTİR.İÇİNDEN DOMATES VE SOSİİSLER KIRMIZI KIRMIZI GÖRÜNDÜĞÜ İÇİN BEN ONUN ADINI DEĞİŞTİRDİM AŞK MEKTUBU KOYDUM.ELLERİNE SAĞLIK...

gülcan dedi ki...

MERHABA ARKADAŞIM BU BÖREK BENİM ENSIK YAPTIĞIM BÖREKTİR.İÇİNDEN DOMATES VE SOSİİSLER KIRMIZI KIRMIZI GÖRÜNDÜĞÜ İÇİN BEN ONUN ADINI DEĞİŞTİRDİM AŞK MEKTUBU KOYDUM.ELLERİNE SAĞLIK...

gülcan dedi ki...

MERHABA ARKADAŞIM BU BÖREK BENİM ENSIK YAPTIĞIM BÖREKTİR.İÇİNDEN DOMATES VE SOSİİSLER KIRMIZI KIRMIZI GÖRÜNDÜĞÜ İÇİN BEN ONUN ADINI DEĞİŞTİRDİM AŞK MEKTUBU KOYDUM.ELLERİNE SAĞLIK...

gülcan dedi ki...

kusura bakma arkadaşım yorumları gönderirken sistemde bir hata oluştu aynı yorumu üst üste gönderdi...

neslice tarifler dedi ki...

Ne yenir ama bu börek. Çıtır çıtır mis gibi. Elinize sağlık.

özge bayrak dedi ki...

merhaba, bir bursalı olarak tabii ki hemen takibe geçtim.
börek mi?! nefis görünüyor burdan.
herşey çok güzel, ellerinize sağlık...
sevgiler

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...