19 Kasım 2011 Cumartesi

KAPUSKA


genelde pek kimsenin sevmediği benimse bayıla bayıla yediğim acılı kapuska..
MALZEMELER:
1 küçük boy lahana
kıyma veya kuşbaşı et
1 kuru soğan
2 kaşık domates-biber salçası
acı biber
YAPILIŞI:
KIYMA VE SOĞAN YAĞDA İYİCE KAVRULDUKTAN SONRA ince kıyılmış lahanalar ilave edilir bir süre de böyle kavrulduktan sonra salçası,tuzu,acı biberi konup yeterince su eklenerek pişmeye bırakılır.ben düdüklü tencerede 6-7 dk pişiriyorum.

7 yorum:

birdutmasali dedi ki...

karnabahar ve lahana
en sevdiğim kış ikilisi..
eline sağlık
çok sevgiler.

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Kapuska sevilmez mi hiç, tam dediğin gibi acı acı. Ben bir de içine lahana turşusu koyarım, sevgiler

** ZEL ** dedi ki...

Ay ben de çok severimm,hele bol limonlu olunca,doyamam bile :)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..

lalelimutfaklar dedi ki...

dilekcim bende kapuskayi cok severim. ellerine saglik

Şehrinaz dedi ki...

lahana sarması yaptığım zaman mutlaka kapuska da yaparım ve çok severek yeriz:)ellerinize sağlık...

Nilgün Komar dedi ki...

ellerine sağlıkk

özlem dedi ki...

ellerine sağlık. acılıda bir güzel olur ki.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...