KAPUSKA


genelde pek kimsenin sevmediği benimse bayıla bayıla yediğim acılı kapuska..
MALZEMELER:
1 küçük boy lahana
kıyma veya kuşbaşı et
1 kuru soğan
2 kaşık domates-biber salçası
acı biber
YAPILIŞI:
KIYMA VE SOĞAN YAĞDA İYİCE KAVRULDUKTAN SONRA ince kıyılmış lahanalar ilave edilir bir süre de böyle kavrulduktan sonra salçası,tuzu,acı biberi konup yeterince su eklenerek pişmeye bırakılır.ben düdüklü tencerede 6-7 dk pişiriyorum.

Yorumlar

birdutmasali dedi ki…
karnabahar ve lahana
en sevdiğim kış ikilisi..
eline sağlık
çok sevgiler.
Kapuska sevilmez mi hiç, tam dediğin gibi acı acı. Ben bir de içine lahana turşusu koyarım, sevgiler
** ZEL ** dedi ki…
Ay ben de çok severimm,hele bol limonlu olunca,doyamam bile :)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..
lalelimutfaklar dedi ki…
dilekcim bende kapuskayi cok severim. ellerine saglik
Şehrinaz dedi ki…
lahana sarması yaptığım zaman mutlaka kapuska da yaparım ve çok severek yeriz:)ellerinize sağlık...
Nilgün Komar dedi ki…
ellerine sağlıkk
özlem dedi ki…
ellerine sağlık. acılıda bir güzel olur ki.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ