BAKLAVA


Annemin yaptığı 7 tepsi baklavadan sadece 1 tanesi http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2008/10/baklava.html daha önce tarifi yayınlamıştım
MALZEMELER: 1 kilo un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 cay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
yarım fincan sirke
1 fiske tuz
yarım paket kabartma tozu
400 gr iç ceviz
AÇMAK İÇİN: 1 paket nişasta
ÜZERİ İÇİN: 250 gr tereyağ
ŞERBET: 7 bardak şeker
5,5 bardak su
birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI: hamur biraz sert olacak şekilde yoğurulup yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir.Daha sonra hamur 60 bezeye bölünür 10 lu gruplar halinde 6 kat olacak.10 tane beze tabak büyüklüğünde bol nişastayla açılır üstüste konup tepsi kadar büyütülür aralara biraz iri çekilmiş ceviz serpilir yani 5 kat ceviz serpilmiş oluyor son 10 lu grupta açılıp tepsiye yerleştirdikten sonra baklava dilimi kesilir 250 gr kadar tereyağ eritilip üzerine gezdirilip fırınlanır fırın çok kızgın olmamalı yavaş yavaş pişirilmeli ben 175 derecede 1 saate yakın pişirdim. Bu şekilde baklava istediğiniz kadar saklanabilir, yeneceği zaman şerbetlenir baklava soğuk şerbet sıcak olacak.


Yorumlar

defneylebirlikte dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
defneylebirlikte dedi ki…
NNECİĞİNİN ELLERİNE SAĞLIK CANIM..GEÇMİŞ BAYRAMINIZ DA MÜBAREK OLSUN.SEVGİLER....
asortik dedi ki…
ben olsaydım o tepsi de kalmazdı sanırım;)) yapanın ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
sevgiler

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ