16 Nisan 2011 Cumartesi

ORMAN KEBABI






MALZEMELER:
3-4 tane patates
2 tane havuç
2 tane patlıcan
500 gr kuşbaşı et
istenirse bezelye
kurusoğan
salça-tuz-kekik
domates-biber
YAPILIŞI:

Soğanlarınızı yemeklik doğrayın yağ ile birlikte tencereye koyun ve 1-2 dakika kadar kavurun.

Yıkayıp süzdüğünüz etleri tencereye katın ve yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Biberleri ekleyerek 2 dk. daha kavurun. Küp küp doğradığınız havuçları tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. 1,5 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşamaya başlayana kadar (20-25 dakika pişirin). Daha sonra tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin.

Küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. patlıcanları doğrayarak kızartın.BEZELYE EKLEYECEKSENİZ bu esnada katabilirsiniz 5-10 dk daha pişirdikten sonra kızarmış patlıcanları koyup bir iki tıkırdatıp ocağı kapatın ,kekik ekip domates biberle süsleyip servis yapabilirsiniz.Ben yemeği erken yapmışsam servisten önce fırınlıyorum daha lezzetli oluyor.



7 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

DİLEKÇİM MİS MİS GÖRÜNTÜYE BAYILDIM ELLERİNE SAĞLIK AFİYET ŞEKER OLSUN CANIM

Eylem dedi ki...

bugün bende yapayım.ellerine saglık.

sevda dedi ki...

süper bir görüntü.ellerinize sağlık.sevgiler.

yildiz dedi ki...

ELLERINIZE SAGLIK,YIYENLERE AFIYETLER OLSUN

GÜLOANNE dedi ki...

Dilekçiğim kebabın bir harika görünüyor ellerine sağlık arkadaiım

Gönül Mutfağı dedi ki...

ellerinize sağlık,nefis görünüyor.

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmmm nefis yeme de yanında yat

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...