6 Mart 2011 Pazar

TAHİNLİ-CEVİZLİ SARMA

MALZEMELER:

2 yufka

1 su bardağı tahin

1,5 su bardağı iri çeklimiş ceviziçi
1/2 su bardağı tozşeker
Üzeri için pudra şekeri ya da yumurta sarısı


YAPILIŞI:
Yufkamızın ilkini tezgahımıza seriyoruz. Üzerine tahini bir kaşık yardımı ile sürüp, tozşeker ve ceviz serpiyoruz. İkinci yufkayı da serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Üstüste olan yufkaları rulo şeklinde sarıp 2-3 parmak kalınlığında verev dilimler şeklinde kesiyoruz. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dilimleri dizip üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
Üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz ya da tepsiye dizdiğinizde yumurta sarısı sürüp fırınlayabilirsiniz.

5 yorum:

FERZAN dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım çok nefis görünüyor,sevgiler....

Gülcan dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

sevda dedi ki...

süper bir görüntü.eminim lezzetide öyledir.ellerinize sağlık.sevgiler.

GÜLOANNE dedi ki...

Dilekciğim ellerine sağlık bayılırım bu böreğe hele bol tahin ve cezizi olunca yanındada tavşan kanı bir çay
sonra gelsin kilolar sevgiler

Gönülünce dedi ki...

Nefisss bir lezzet milföylede harika oluyor tavsiye ederim...Ellerine sağlık arkadaşım...

Sevgiler...

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...