4 Mart 2011 Cuma

SUSAMLI KURABİYE


tadı ne tatlı, ne tuzlu kapalı bir kapta saklandığında haftalarca taze kalabilen harika bir atıştırmalık.

MALZEMELER:

1paket yumuşak margarin

1 yumurta+1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)

1 paket kabartma tozu

2 kaşık sirke

3 kaşık tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvıyağ

2 çay kaşığı mahlep

aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN: yumurta akı-susam

YAPILIŞI:

hamur yoğurulup 10 dk kadar dolapta dinlendirilir,daha sonra hamur 2 ye ayırılıp uzun ince rulo yapılır 2-3 cm arayla bıçakla kesilip yumurta akı ve susama batırılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.

5 yorum:

derya dedi ki...

Canım arkadaşım kurabiyeler harika ça
yımın yanına olsa süper olurdu öpüyorum.

CEYLAN dedi ki...

ŞİMDİ OLSADA YESEK DİMİ:)))))))

Eylem dedi ki...

yanına da bir bardak çay.oh.ellerine saglık.

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

Aaaaaaaa annemin tarif defterinden almıştım aynı tarifi arşivde yayınlanmayı bekliyor iyimi ne meşhur tarifmiş:) Ellerine sağlık canım

Yasemin cıngıllıoğlu dedi ki...

merhaba dilek hanım susamlı kurabiyenizi dün yaptım. annemlerde bende çok beğendik. sevgilerle...

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...