4 Mart 2011 Cuma

SUSAMLI KURABİYE


tadı ne tatlı, ne tuzlu kapalı bir kapta saklandığında haftalarca taze kalabilen harika bir atıştırmalık.

MALZEMELER:

1paket yumuşak margarin

1 yumurta+1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)

1 paket kabartma tozu

2 kaşık sirke

3 kaşık tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvıyağ

2 çay kaşığı mahlep

aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN: yumurta akı-susam

YAPILIŞI:

hamur yoğurulup 10 dk kadar dolapta dinlendirilir,daha sonra hamur 2 ye ayırılıp uzun ince rulo yapılır 2-3 cm arayla bıçakla kesilip yumurta akı ve susama batırılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.

5 yorum:

derya dedi ki...

Canım arkadaşım kurabiyeler harika ça
yımın yanına olsa süper olurdu öpüyorum.

Adsız dedi ki...

ŞİMDİ OLSADA YESEK DİMİ:)))))))

Eylem dedi ki...

yanına da bir bardak çay.oh.ellerine saglık.

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

Aaaaaaaa annemin tarif defterinden almıştım aynı tarifi arşivde yayınlanmayı bekliyor iyimi ne meşhur tarifmiş:) Ellerine sağlık canım

Yasemin cıngıllıoğlu dedi ki...

merhaba dilek hanım susamlı kurabiyenizi dün yaptım. annemlerde bende çok beğendik. sevgilerle...

BAYRAM TATLILARI