11 Mart 2011 Cuma

KURU BÖRÜLCE SALATASI


salatalarda ölçü vermek zor oluyor misafirin yoğunluğuna göre ayarlanacağı için ölçüleri kendimiz göz kararı yapıyoruz genelde.Börülcede öyle 8- 10 kişilik misafir için 2 bardak yeterli geliyor.
börülceleri akşamdan ıslatıyorum ertesi sabah dağılmasına izin vermeden tuzlu suda haşlıyorum, süzüp bol limon- tuz ve sıvıyağını koyup kapaklı bir kapta birkaç saat bekletiyorum,servise yakın yeşillikleri katıp (maydanoz-taze soğan)karıştırıyorum,turşu-mısır-kırmızı biber isteğe göre her türlü malzeme eklenebilir.

2 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

ellerine sağlık dilekçim çok renkli nefis bir salata olmuş sevgiler canım

Gülcan dedi ki...

ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...