26 Ocak 2011 Çarşamba

TAVUKLU PAÇA BÖREĞİ



MALZEMELER:
5 tane yufka
1 bütün tavuk (parçada kullanabilirsiniz ama bütün tavuğun suyu daha lezzetli oluyor)
1 bardak sıvı yağ-su karışımı
tuz-karabiber(didiklenen tavuk etlerini tatlandırmak için)
ÜZERİ İÇİN:
3 bardak tavuk suyu
3 kaşık un
1 veya 2 yumurta
5-6 kaşık yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
tereyağ -kırmızı biber(kızdırılacak)

YAPILIŞI:
yufkalar 4 e bölünerek hafif yağlı su karışımıyla ıslatılıp karabiber ve tuzla tatlandırılmış tavuk etleri konarak gül böreği gibi sarılır. 200 derece fırında pişirilir fırından çıkmasına yakın 2-3 bardak tavuk suyu üzerlerine gezdirilerek 10 dk kadar daha fırınlanır.
3 bardak kadar tavuk suyunun içine un-yoğurt-yumurta-tuz ve sarımsak konarak yoğurt çorbası gibi pişirilir kıvamını tavuk suyu ekleyerek ayarlayabilirsiniz koyu boza gibi olacak.böreklerin üzerlerine sos paylaştırılır,son olarak ta kızdırılmış kırmızı biberli tereyağ gezdirilerek servis yapılır.


5 yorum:

derya dedi ki...

Canımmm arkadaşım börekelr enfes iki
mizdede börek var.Senin paşalarda çok şanslı afiyet olsun öpüyorum.

susamcorekotu dedi ki...

çok değişik ve lezzetli:)) afiyet şifa olsun

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Dilekçim çok değişik ve güzel bir tarif not aldım en kısa zamanda deneyeceğim canım birçok tarifini denedim hepsi çok nefis yayınlayamadıklarım var ama resimler genelde akşam çektiğim için iyi çıkmıyor o yüzden arşivde bekliyorlar tekrar yapınca çekerim diye
canım benim bende seni çok seviyorum blogcu kardeşlerimden ilk göz ağrımsın çok öpüyorum sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

değişik bir tarif duymamıştım eminim güzeldir ellerine sağlık canım

çeşnici Handan dedi ki...

Çok değişik ve çok güzel olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...