KATLI AÇMA

MALZEMELER:
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
yarım su bardağı sıvıyağ
2 bardak süt (1 bardağı mayayı eritmek için ılıtılacak)
1 paket yaşmaya
1 kiloya yakın un
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
1 paket yumuşak margarin
susam
YAPILIŞI:
SÜtün 1 bardağını ılıtıp mayayı eritin,unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapıp diğer malzemeleride koyup hamuru yoğurun.hamuru önce 2 ye sonrada her bezeyi 6 ya bölüp 12 beze elde edelim 1 paket margarinide 10 parçaya bölüp 6 bezeyi tabak kadar açıp 5 katına margarin sürüp en üste sürmeden 6 katı birden açın sigara böreği gibi kesip malzemeyi koyup kıvırın aynı işlemi diğer 6 bezeyede uygulayıp tepsiye dizin 1 saat kadar beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp susam ekip fırınlayın.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYORLAR ELLERİNE SAĞLIK...
Unknown dedi ki…
Canım arkadaşım ellerine sağlık enfes
tabağı alıp kaçıyorum öptüm.
özlem dedi ki…
ellerinize sağlık süt 1 su bardağı mı aldığı kadar mı? o kısmı anlayamadım.
Dilek Mutfakta dedi ki…
Özlemcim uyardığın için teşekkürler sütü unutmuşum 2 bardak olacak...
Fatoş Öztürk dedi ki…
Açmalar nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...
made in funda dedi ki…
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.BAYILIRIM AÇMAYA...
Elinize sağlık, nefis görünüyorlar.. bende çok sık yaparım bu poğçadan yeri başkadır :)
FERZAN dedi ki…
ellerinize sağlık çok güzel olmuş,afiyet olsun...