1 Kasım 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE



havaların serinlediği bu sonbahar günlerinde içimizi ısıtacak herkesin severek yediği bir yemek var akşama menümde,turşularımda oldu kurufasulye ve turşu süper ikili :)))
YAPILIŞI:
akşamdan sıcak suya koyduğum fasulyeleri sabah süzüp tekrar su koyup 15-20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzüyorum diğer tarafta büyükçe bir soğanı sıvıyağda kavurup domates-biber salçası koyup fasulyeleride ilave edip birkaç kez karıştırdıktan sonra tuzunu,şekerini ve sıcak suyunu ekleyip yumuşayıncaya kadar ağır ateşte pişmeye bırakıyorum.

4 yorum:

derya dedi ki...

Arkadaşım ellerine sağlık bayılırım
Turşlarda enfes:))başımla beraber
sen geliyorum de ben sana güveç ya
parım öpüyorum.

annemineli dedi ki...

Canım; bayıldığım bir yemek, bizde bu yemeğe PİLAKİ derler..ellerine sağlık..öpüyorum...Görüşmek üzere....

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Dilekçim mesaj yazdım sana ama gitmedi sanırım biz birbirimizi senelerdir tanıyoruz bir aksilik olduğunu tahmin etmiştim bende seni seviyorum sevgiler canım

sarımutfak-hande dedi ki...

offfffff süper ikili
ellerine sağlık kış geldimi bol bol tüketiyorum
sevgiler canım

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...