21 Ekim 2010 Perşembe

NİŞASTALI AÇMA BÖREK



Bİraz uğraştırsada çok lezzetli ,bereketli ve doyurucu bir börek, içi kıymalı-tavuklu veya sebzelide hazırlanabilen kıyır kıyır bu böreğin işte tarifi:
MALZEMELER:
1 yumurta
2 fincan yoğurt
2 fincan sıvıyağ
1 fincan süt veya su
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
açmak için nişasta ,
üzeri için 1 pk margarin
YAPILIŞI:
NİŞASTA HARİÇ TÜM MALZEME İLE POĞAÇA HAMURU KIVAMINDA BİR HAMUR YOĞURup 10 dk kadar dinlendiriyorum. hamuru 30 bezeye bölüp nişasta ile pasta tabağı büyüklüğünde açıyorum, 10 lu gruplara ayırıp[10 tane üstüste] merdane veya oklava ile 3 tane yufka açıyorum yufkaları ortadan bölüp uzun kısmına iç harcı koyup sarıyorum toplam 6 rulo oluyor tepsiye diziyorum isterseniz onlarıda bölüp 12 parça yapabilirsiniz. 1 paket margarini eritip üzerlerine döküp fırınlıyorum.

5 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık kıyır kıyır in
şallah bu toplantıda tanışmak kısmet
olur öpüyorum.

özlem dedi ki...

hayırlı cumalar. ellerinize sağlık kıyır kıyır muhteşem olmuştır.

disal dedi ki...

ne kadar nefis bir sofra....ve börekler harikaa...

mine dedi ki...

açmalarla hiç aram olmadı ama olursa ayıla bayıla yerim ki fotodakiler de nefis gözüküyor doğrusu bir kaç tane aşırıveriyorum : )

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Harika olmuş, en kısa zamanda deneyeceğim. Sevgiler....