14 Ağustos 2010 Cumartesi

ŞEKERPARE



Ramazan ayında tatlı tüketimi sanırım her evde fazlasıyla artıyor ne yemek yapsam diye düşünmek yetmiyormuş gibi bir de ne tatlı yapsam derdi var işte size bir seçenek tarifi komşum AYSUN'dan aldım şerbeti kaynatılmadığı için daha pratik geldi
MALZEMELER:
1 paket yumuşak margarin
1 bardak tozşeker
3 yumurta(1 tanesinin sarısını üzerine sürdüm)
1 paket kabartma tozu
1 bardak irmik
alabildiği kadar un
SOĞUK ŞERBET:
4 bardak su
4,5 bardak şeker
kaynatmadan suda şekeri eritilecek
YAPILIŞI:
Hamur yoğurulup şekil verildikten sonra yumurta sarısı sürülüp üzeri çatalla çizilecek ve 200 derecede pişirilecek.Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülüp şerbetin çekmesi beklenecek.

7 yorum:

*SEVDA* dedi ki...

hmm nefis görünüyo soguk serbetli oldugunuda ilk defa duydum :D denemek lazim tesekkürler

oznurunelemekleri dedi ki...

ellerine sağlık hayatım nefis görünüyorlar sevgilerimle

Fatoş Öztürk dedi ki...

Merhaba arkadaşım bende Bursa da oturuyorum.Şekerpare tatlısını bende yapıyorum ama senin tatlının şerbeti çok değişikmiş.Hayırlı Ramazanlar...

nesrin dedi ki...

Ellerinizze saglik. Cok lezzetli görünüyorlar. Sevgiler...

annemineli dedi ki...

Canım; zarif yorumuna gönül dolusu teşekkürlerr..Şekerpare mutfakta her zaman uyğuladığım bir lezzet,ellerine sağlık çok hoş olmuş....Sevgimle öpüyorum....

SADECE YEMEK dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor.Afiyet olsun.
Hayırlı ramazanlar dılıyorum.

zeynep dedi ki...

Merhaba tarifleriniz çok nefis görünüyor ellerinize emeğinize sağlık Bursa çok güzel bende bursalıyım toprağım sevgiyle kal

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...