10 Ağustos 2010 Salı

PATLICAN OTURTMA


MALZEMELER:
patlıcan
kıyma
kurusoğan
domates
sivribiber
tuz-karabiber
margarin-sıvıyağ
maydanoz
YAPILIŞI:
malzemeler kişi sayısı ve tepsiye göre değişeceğinden sayı vermedim ben 4 tane büyük tophane patlıcanından yaptım küçük bir borcam tepsiye hazırladım,patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bir süre beklettikten sonra sıkıp kağıt havlu ile kurulayıp kızarttım.Diğer tarafta bir soğanı yemeklik doğrayıp margarinle biraz pembeleştirip sivri biberleri ve kıymayı ilave ettim iyice kavrulduktan sonra 2-3 tane doğranmış domates ve tuzu ekleyip kıymanın iyice kavrulmasını sağladım altını kapattıktan sonra karabiber ve maydanoz ekleyip tepsiye dizdiğim patlıcanların üzerine yaydım, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyip fırınladım.

7 yorum:

nesrin dedi ki...

Nefis bir yemek olmus. Ellerine saglik. Sevgiler...

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Dilekciğim eline sağlık yanında pilav ve cacıkla harika bir yemek oluyor sevgiler..

Gönül dedi ki...

hayatım hayırlı ramazanlar olsun :)) ellerine sağlık ben bunun içine birde yumurta kırar yumurtaları dağıtmadan loplop pişirir yerim loplop kiloma kilo katarım:)))) öpüyorum ..sevgilerimle

Gönülünce dedi ki...

Patlıcanın her türünü çok severim bu güzel yemekde dahil...Nefiss olmuş ellerine sağlık arkadaşım...

Hayırlı ramazanlar...

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık dilekçiğim....

annemineli dedi ki...

Dilekçiğim,ellerine sağlık, çok güzel bir lezzet olmuş,özledim..Sevgilerrrrrrr.....

nanekokusu dedi ki...

ellerine sağlık canım patlıcanın olduğu tüm yemekler çok nefis oluyor afiyetle kocaman öpüldün selamlar...

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...