8 Nisan 2010 Perşembe

SUSAMLI SİMİT-KANDİL SİMİDİ







çok sık yaptığım hem kolay bayatlamayan ,hem lezzetli, hemde bereketli bu simitleri blog yazarları toplantımızada götürmüştüm,yiyen herkes beğeniyor yapmak isteyenlere işte tarif:

MALZEMELER:

Yarım paket yumuşak margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta(sarısı içine, beyazı üzerine)

2 kaşık yoğurt

1 yemek kaşığı mahlep

1 yemek kaşığı tozşeker

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un

susam

YAPILIŞI:

Susam hariç tüm malzeme ile yumuşak bir hamur yoğurulup biraz dinlendirilir.Cevizden biraz büyük parçalar koparılıp simit şekli verilir,önce yumurta akına sonra susama bulanan simitler tepsiye dizip fırınlanır.




9 yorum:

CEYLAN dedi ki...

EZGİNİN VERDİĞİ TARİFİ YAPTIM GÜZEL OLDU BİDE BUNU YAPAYIM BAKALIM.BULUŞMADA YEDİM ÇOK GÜZELDİ.ELLERİNE SAĞLIK:)))))

birdilimdus dedi ki...

Çok şık görünüyorlar ellerinize sağlık.

Sevgiler,
Evren

sarı mutfak-hande dedi ki...

harika olmuşlar ellerine sağlık canım
mutluhaftasonları
sevgiler

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık simitler hari
ka kocaman öpüyorum...

misketlimonu dedi ki...

Bayılırım kandil simidine çayın yanında özellikle. Çok güzeller, ellerinize sağlık.

Ekin Mutfagi by Elif dedi ki...

Cok güzel görünüyorlar...

Hemen yapicam tarifler listesine alip yapcam insallah...

Ellerine saglik canim...


Hayirli cumalar

Gönülünce dedi ki...

Bende çok severim mahlep kokulu hımmm nefis olmuş canım...Ellerine emeklerine sağlık...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyolar ellerinize saglık :))

Kader Seckin dedi ki...

Mahlep olmassa olmazmi acaba

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...