LAHANA TURŞUSU


daha önce yaptığım turşular tükenmeye başladı şu anda yapılabilecek lahana ve karnıbahar var,lahana çabuk olduğu için tercih ediyorum ,turşu tarifim hep aynı ama hatırlatayım.
MALZEMELER:
1 lahana doğranmış, hafif tuzla ovulmuş
bir baş sarmısak
havuç
1 lt su için :3 kaşık tuz-1 kaşık şeker-1 çay bardağı sirke kaynatıyoruz
kavanoza yerleştirdiğimiz lahanaların üzerine kaynattığımız suyu döküp kapatıyoruz,genelde 10-15 gün sonra turşu hazır.

Yorumlar

TATESAL dedi ki…
Turşunun suyunu kaynatmayı hiç denememiştim...Lahana turşusunu çok severiz,ellerine sağlık...
Bulbulunyeri dedi ki…
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bu görüntüye can mı dayanır?
Sevgiyle kal.
Unknown dedi ki…
canım arkadaşım ellerine sağlık afi
yetle yersiniz inşallah kocaman öpü
yorum...
Lahanayı bizde ailecek çok seviyoruz...Senin turşunda harikaaa görünüyor ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler...
Pembe Tatlar dedi ki…
Lahana turşusunu çok severim ama suyunu ilk defa duydum...
safiyenin mekanı dedi ki…
hıııııım nefif görünüyor canım çekti ellerine sağlık
nanekokusu dedi ki…
sevgili dilek gel senle bir turşucu açalım olmazmı ellerine sağlık canım bu şekilde deniyecem çok severim lahanayı hele köftenin yanında kocaman öpüldün selamlar.
lalelimutfaklar dedi ki…
oyle guzel gorunuyorlar ki hemen tarifini deneyecegim arkadasim. ellerine saglik selamlar
sarımutfak-hande dedi ki…
en sevdiğim turşu lahanadır
ellerine sağlık canım nefis görünüyor
Adsız dedi ki…
merhaba dilek hanim kaynatma yöntemli tursunuzu yaptim sonuc mükemmel defalarca tursu denemelerim oldu fakat her seferinde sonuc facia artik sayenizde tursu tarifim var sormak istedigim kendi bahcemde yetistirdigim aci biberim var süs biberi ayni islemi kaynatma yöntemini biber icin yapabilirmiyim cevaplarsaniz sevinirim ben almanyadan neslihan sevgiler.