BAKLAVA YUFKASI İLE KADAYIFLI SARMA
tatlının tarifini
http://muhteremleafiyetle.blogspot.com/2009/09/hazir-baklava-yufkasindan-kadayifli.html görüp yaptım biz çok beğendik.
MALZEMELER:
1 PAKET bim marketten alınmış baklavalık yufka
300 gram çiğ kadayıf,
2 su bardağı iri öğütülmüş ceviz,
Tarçın,
300 gram tereyağ,
Şerbet Malzemesi;
5 su bardağı toz şeker,
5 su bardağı su,
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Şerbet malzemelerini kaynatıp, soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin.Baklavalık yufkaların 4 tanesini tezgaha serin.
En üstteki yufkanın üzerine, didikleyerek kadayıf yerleştirin.
İri öğütülmüş ceviz içi ve tarçın serpin.
Hepsinin üzerine 2-3 kaşık tereyağ gezdirin.
YAPILIŞI:
Şerbet malzemelerini kaynatıp, soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin.Baklavalık yufkaların 4 tanesini tezgaha serin.
En üstteki yufkanın üzerine, didikleyerek kadayıf yerleştirin.
İri öğütülmüş ceviz içi ve tarçın serpin.
Hepsinin üzerine 2-3 kaşık tereyağ gezdirin.
ÇOK SIKI OLMAYACAK ŞEKİLDE RULO YAPIN 2 ŞER PARMAK ARALIKLARLA KESİP TEPSİYE DİZİN.
artan tereyağını üzerine gezdirin,200 derecede pişirin. tatlının soğuk şerbetin ılık olması gerekiyor.
Yorumlar