2 Eylül 2009 Çarşamba

SALATALIK TURŞUSU






salatalık turşusunun tarifini daha öncede yayınlamıştım biz çok severek yiyoruz daha bir kavanoz bitmeden yenisini yapıyorum 5-6 gün içerisinde oluyor bu defa sirke miktarını arttırdım daha ekşi olmasını istedim yani :
1 lt su
3 kaşık tuz
1 çay bardağı sirke
1 kaşık şeker
hepsini kaynatıp sıcakken salatalıkların üzerine döküyorum kapağını kapatıp en geç 1 hafta sonrada yiyoruz kolay gelsiiinn..

3 yorum:

nanekokusu dedi ki...

of bu saate bu turşular ben hepsini alıyorum sen yenisini basarsın ellerine sağlık öpüyorum

Sema dedi ki...

Yarın yapacağım.Hafta sonu da fazla malzeme alıp,çocuklarımla birlikte yapacağım inşallah.Sürekli yaptığınıza göre tarife güvenebilirim:)En küçüğü 11 ve 1,5 yaş arası beş turşusever çocuğum için turşu yapmayı becerebilirsem ne mutlu bana:)

Tarif dedi ki...

Gerçekten akşam yemeklerinin yanında süper gidiyor. Paylaşım için teşekkürler

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...