16 Şubat 2009 Pazartesi

ARNAVUT BÖREĞİ





MALZEMELER:
3 bardak su
aldığı kadar un (1 kiloya yakın)
yarım paket margarin + sıvıyağ
tuz
YAPILIŞI:
3 bardak suyun aldığı kadar unla hamur yoğurulur en az yarım saat dinlenmeye bırakılır. Daha sonra hamur 2 ye bölünür ve her parça en az 12-13 bezeye bölünür,bu bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır yarı yarıya karıştırılan margarin ve sıvıyağ katların arasına sürülerek hepsi birden tepsi büyüklüğünde açılır yağlanmış tepsiye yerleştirilir araya istenen harç döşenir diğer 12 li grupta aynı şekilde açılarak harcın üzerine yerleştirilir biraz svıyağ gezdirilip kesilir ve kızdırılmış fırına konup kızarıncaya kadar pişirilir.
ben iç harcını pırasa kavurarak hazırladım çok nefis oluyor .
kolay gelsin ,afiyet olsun....


14 yorum:

derya dedi ki...

Canım ne güzel bir börek bu böyle kıyır kıyır belli yeni fırından çık
mış tarifini sabırsızlıkla bekliyorum.Mutlu haftalar,kocaman
sevgiler...

ferzan dedi ki...

arkadaşım ellerine sağlık nefis bir börek olduğu belli oluyo inan kokusu taaaa buraya kadar geldi:) size afiyet olsun bize de iyi seyirler

Dilekk dedi ki...

tarifi yazmıştım ama yokolmuş neyse tekrar yazarım

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

geçen hafta bende yapmıştım.ilk defa yaptım ve yedim.eşim sürekli yapmamı isterdi.neyse ilki başardım.seninki çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK HİÇ DENEMEDİM AMA HEP MERFAK ETMİŞİMDİR BAKALIM NE ZAMAN DENEMEK FIRSAT OLACAK.SEVGİLER

Adsız dedi ki...

dilekcim dokturmussun yine vallaha.borek her zamanki gibi harika gorunuyor.ellerine saglik selamlar nesrin www.lalelimutfaklar.blogcu.com

kirazdünyası dedi ki...

merhaba

bende ödülün var,gelip alırmısın?

sevgiler

hunerlieller dedi ki...

tek kelime ile süper bir börek..elerine saglık canım.afiyetler olsun..sevgiler.

HÜLYA dedi ki...

canım yaa ne gzüel bir görüntü bu böyle..ellerine sağlık misler gibi görünüyor...ooooof olsada yesek

sevgiler

defneylebirlikte dedi ki...

muhteşem bir börek kesinlikle.ellerine sağlık.

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

merhaba kestane konusunda verdiğin faydalı bilgi için teşekkür ederim ya bende yaptım kabuklarından kolay çıktı ama biraz kuru olmuştu sizin dediğiniz gibi olursa bence bu kuruluk olmaz birde öyle deneyecegim tavsiyeniz için teşekkürler .hayat paylaştıkça güzel sevgiler.

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

bu ne muhteşem bir börek böyle...sanki kat kat milföy görünümünde harikaaa..

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık arkadaşım,börek tek kelimeyle enfes görünüyo:)..bir arkadaşım bunu çok yapar ve bende keyifle yerim:)ziyaretin beni mutlu etti ,y,ne beklerim,sevgiler canım(alttaki kalp kek kalıbını nereden aldın ,markasını yazarsan sevinirim,tşkler)

Adsız dedi ki...

slm canım tarifiniz çok güzel bir önerim olacak pırasaların içine 3 kaşık yoğurt 1 yumurta ve biraz karabiber koyupta denerseniz nefis oluyor elinize sağlık

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...