KARNIYARIK BÖREĞİ

4 yufka
İçi için:
300 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
2 sivribiber
1 domateS
1 kaşık salça
Tuz- Karabiber- Sıvıyağ
SOS İÇİN:
1 s.b. süt
1 yumurta
1/2 bardak sıvıyağ
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
Çörek otu(isteğe bağlı)
1 domates, dilimlenmiş
2 yeşil biber
YAPILIŞI:
Öncelikle iç harcını hazırlayalım,yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurup sırayla yeşil biberi, salçayı, kıymayı ve küçük doğranmış domatesi ekleyelim. Tuz ve karabiber ilave edelim. Sos malzemesini iyice çırpın,2 yufkanın arasına sos sürüp yufkaları 8 eşit üçgen parçaya bölün ılınmış olan iç harçtan geniş kenarına yeterince yayın. Kenarlarını içeri doğru katlayıp geniş sigara böreği gibi dar ucuna doğru sarıp su ile yapıştırın. Üstlerine tekrar sütlü sıvı harçtan sürün.Üzerlerine bıçakla çizik atıp, yumurta sarısı sürüp isterseniz çörek otu serpin. Bir dilim domates ve biber yerleştirip önceden ısınmış 200 derece fırında pişirin.

Yorumlar

www.illedeyemek.com dedi ki…
Elinize sağlık harika olmuş eminim lezzetide öyledir...

www.illedeyemek.com
Unknown dedi ki…
Canım börekler misss gibi koktu valla çalışmasam çaya gelirdim ellerine sağlık,kocaman sevgiler öptüm...
cok lezzetli görnüyorlar, ellerine saglik canim ..

kocaman sicacik sevgilerimle..
made in funda dedi ki…
çok nefis bir börek olmuş.ellerime sağlık canım..
bende yufkalardan değişik bişey yapsam ne yapsam diye bekletiyordum şu böreği bi deneyim bakayım :) yarın işten erken gelebilirsem tabii

ellerinize sağlık :)
Geçmiş bayramın mübarek olsunn
adaşım ve hemşehrim
börekler nefis görünüyor.Ellerine sağlık.bende yarın gelecek misafirlerim için bu böreklerden hazırladım:)