KABAK TATLISI

bayram yaklaşıyor Ramazan Bayramında yapılan ağır tatlılardan sonra bu bayram daha hafif tatlılar denemek isteyene bir öneri kabak tatlısı
MALZEMELER:
2 KİLO kabak
1 kilo toz şeker
yarım çay bardağı su
YAPILIŞI:
Kabaklar dilimlenir ve soyulur ben genelde soyulmuş ve dilimlenmiş olarak alıyorum tencereye dizilen kabakların üzerine şeker ve su konup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir bu arada başında durmakta fayda var taşabilir istenen kıvama gelince ocaktan alıp servis yapılabilir, fırınlanacaksa tepsiye dizilip, üzerine suyundan gezdirilip fırınlanabilir.

Yorumlar

Gönül dedi ki…
hayatım ellerine sağlık pek güzel şeyler yapmışsın salatanda gözümden kaçmadı....öpüyorum sevgilerimle
Unknown dedi ki…
Canım ellerine sağlık nasılda severim ben daha yapamadım bu tabağı alıyim bari mutlu haftalar öptüm...
Unknown dedi ki…
en sevdiklerimden birtanesi helede kabak güzelse offff eline sağlık canım sevgiler
kelebeklisaniyeler dedi ki…
kabak tatlin enfesss canim,eline saglik:))guzel bir hafta dilerim...
ab-ı hayat dedi ki…
Ellerine sağlık,sevdiğim bir lezzet.