4 Mayıs 2008 Pazar

CANTIK(kıymalı pide)


malzemeler:
1 bardak ılık su
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 yumurta
2 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya yada instant maya
5-6 bardak un
İÇ MALZEME .
250-300 GR KADAR KIYM
3-4 sivribiber
1 tane iri soğan
3 domates
1 kaşık salça
tuz-karabiber-su
YAPILIŞI:
1 bardak ılık suyla maya eritilir,ben bu defa instant yani tek kullanımlık kuru mayalardan kullandım onun için direk una karıştırdım,tüm malzemeyi yoğurun üzerine poşet geçirip yarım saat kadar mayalandırın.Yumurta kadar parçalar koparıp elimi yağa batırarak açtırdım ortalarına iç malzemeyi koyup istediğiniz şekilde kapatabilirsiniz bu şekildede biraz mayalandırdıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin,yumuşak olması için pişerken fırına 1 kase su koymanızda yarar var ya da fırından çıkınca biraz su serpip üzerine bez örtersenizde cantıklarınız yumuşacık olur.KOLAY GELSİİİNNNN....

5 yorum:

papatya68 dedi ki...

sabahın hayır olsun dilek'ciğim o patlıcanı mutlaka denemelisin çok lezzetli adresimizi verdiğin için sağol canım kesinlikle yardımcı oluruz gelirlerse arkadaşlarım arasına ekliyorum sevgiyle kal
haaa pideler harika olmuş eline sağlık biz Bursa da yemiştik hala tadı damağımdadır size Afiyetler olsun

http://illedeyemek.blogcu.com/ dedi ki...

elinize sağlık nefis görünüyorlar,hayırlı günler diliyorum....

pastacirapunsel dedi ki...

Dilek'ciğimmm,

Ben derim ki bunun peynirlisi olur mu, aynı böyle narrrr gibi kızarır mı:))) Oluyorsa hemen denenmeli:))

Ellerine sağlık canikom,

Sımsıcak sevgiler...

hayriye73 dedi ki...

ziyaretin için teşekkürler dilek, kıymalı pidende çok nefis gözüküyor, cantık ismininde olduğunu duymamıştım hiç canım, yöresel bir ad sanırım. Ellerine sağlık. Teşekkürler.

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

kaç gündür bende gezmelerdeyim dilekçim armutluya gitmiştim bu güzel görüntüleri kaçırmadım çokkkkkkkk güzeller kıymalı hamur işlerine bayılırım ellerine sağlık canım sevgiler