BEZE


beze bizim evde çok tüketilen bir tatlı ne zaman bir hamurişi yapıp üzerine yumurta sürsem beyazları anında beze oluyor
MALZEMELER:
3 yumurta akı
3 çay bardağı tozşeker
1 fiske tuz
YAPILIŞI:
yumurta akları,tozşeker ve 1 fiske tuzu bir tencereye koyup ocağın en küçük gözünde kısık ateşte yumurta akları bembeyaz oluncaya kadar 7-8 dakika mikserla çırpalım,ocağı kapatıp çırpmaya 10 dakika kadar daha devam edelim mikseri kaldırınca damlamıyorsa kıvamına gelmiştir (kremşanti kıvamında) isterseniz bir krema sıkacağı ile yoksa bir buzdolabı poşetinin köşesini kesip sıkarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıkalım 150-175 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim,fırını kapatınca bir müddet kapağı açmayın ki bezeler kurusun.NOT:ben hamuru birkaç kaseye ayırıp gıda boyalarıyla renklendiriyorum daha şık oluyor ayrıca altlarına BACK-OBLATEN yani yuvarlak çıtırlardan koyuyorum daha lezzetli oluyor KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN....

Yorumlar

Baharcicegi dedi ki…
renkli renkli nefis olmus pamuk gibi eline saglik canim
made in funda dedi ki…
nefis olmuş dilekciğim.ellerine sağlık canım..
Adsız dedi ki…
Sahane görünüyorlar, ellerine saglik. Iyi pazarlar.
Adsız dedi ki…
çok akıllıca hamurdan kalan bezeye bende çok severim bezeyi sık olmasada yapaım
ellerine sağlık
sevgilerr
DİDEM ÖZCAN dedi ki…
Dilek'ciğimmm,

Bezeler rengarenk, pek göz alıcı olmuş, ellerine sağlık canikom,

Sımsıcak sevgiler, öpüyorum seni.....
SOFRAM dedi ki…
Sevgili dilekk'cim,
burada kuş gribi bitti, yeni omlet tarifi yayında...
Bezelerde harika olmuş ellerine sağlık, ailecek çok severiz...
sevgilerimle öptüm canım...
hdidem95 dedi ki…
dilekcim bezeler şahane olmuş eline sağlık öptüm sevgiler
Hobi Sepeti dedi ki…
Merhaba.Daha önce evde beze yapmamıştım.Hamurişi yaptığımda kalan beyazları değerlendirecek yer bulamıyordum bir türlü ,bu fikre bayıldım.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Pınar.