BOZA
kışın en sevilen içeceklerinden boza, yapımı biraz uğraşmalı ama ne içtiğinizi bileceksiniz.
MALZEMELER: yarım kilo pilavlık bulgur [ 2-2,5 bardak], 2,5 bardak şeker, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı mayalık boza yada 1 parça kuru ekmek
YAPILIŞI:bulgurlar tel süzgeçte iyice yıkandıktan sonra bir gece ılık suda şişmeye bırakılır, ertesi gün iyice yumuşayana kadar kaynatılır suyu azalırsa sıcak su ilave edilir,istenirse düdüklü tencerede 15-20 dk haşlanabilir biraz soğuyunca tel süzgeçten kaşık yardımıyla geçirilir.Bu aşamada 1 çay bardağı eski boza yada ekmek parçası hiçbiri yoksa yarım pk yaşmaya ve 5-6 kaşık şeker konup ılık bir yerde 2 gün ekşitilir.BU arada birkaç kez karıştırılır yoksa taşar,tadı istenilen kıvama geldiğinde kalan şeker ve vanilyası konur koyulaşmışsa ılık su eklenir şekeri isteğe göre ayarlanır şişelere konup buzdolabında saklanır. Tarçın ve leblebiyle servis yapılır.(mayalama işlemi cam veya porselen bir tencerede yapılırsa daha iyi olur.) Bu tarifle 3 kilo kadar boza çıkıyor..AFİYET OLSUUUNNNNN.........
Yorumlar
Çook teşekkürler.
Sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com
sevgiler
Canım ellerine sağlık ama bu sefer yapacağım çünkü ben de büyük kızım da çok seviyoruz bozayı, sabah sabah tarifi karşımda görünce çok sevindim inan, öptüm canım sevgilerimle...
kucak dolusu sevgiler
ellerine sağlık arkadaşım bizimle paylaştığın için teşekkürler
www.1976ozdek.blogcu.com