10 Aralık 2007 Pazartesi

UN HELVASI

MALZEMELER:
125 gr margarin ya da sıvıyağ margarin karışımı olabilir
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt veya su
1 paket vanilya
süslemek için tarçın YAPILIŞI:yağ tencerede kızdırılır,un ilave edilir unun rengi değişinceye kadar tahta kaşıkla kavrulur.şeker ve süt başka bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtılır,kavrulan una eklenir kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alınır.Kaşık suya batırılarak helvalara şekil verilir,tarçınla servis yapılır...

Hiç yorum yok:

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...