12 Aralık 2007 Çarşamba

KAKAOLU ISLAK KEK

MALZEMELER:3 yumurta,2 bardak tozşeker,yarım bardak sıvıyağ,yarım bardak süt,1 paket kakao,1,5 su bardağı un,1 fiske tuz,kabartma tozu,vanilya ISLATMAK İÇİN:1 bardak süt,1 kaşık neskafe,1 kaşık şeker
YAPILIŞI:sıvıyağla kakaoyu bir bardakta 1 fiske tuzla iyice karıştırın,yumurtaları şekerle çırpın kakaolu karışımıda ekleyin bu malzemeden 4\3 bardak ayırın, bu sos olarak kullanılacak,kalan malzemeye sütü ekleyin un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyip kek harcını hazırlayıp kelepçeli kalıpta 180 derecede pişirin.Kek fırından çıkınca 1 bardak neskafeli sütü kekin üzerine dökün, son olarak ayırdığınız kakaolu sosu kekin üzerine döküp afiyetle yiyinnn..(bu kek tarifi yemeksaati prg FÜSUN Ablanın tarifidir sık sık yaparım deneyin derim)

1 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Canım kek süper görünüyor, bizim de severek yediğimiz bir kektir, ellerine sağlık Dilekcim, öptüm...

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...