11 Aralık 2007 Salı

ÇİN PİLAVI

MALZEMELER:2 su bardağı boldo pirinç,2 havuç,1 kase haşlanmış bezelye,kornişon turşu,dereotu,konserve mısır,limon suyu,zeytinyağ,taze soğan
YAPILIŞI:2 bardak pirinç soğuk suyla iyice yıkanıp 2 bardak su, biraz tuz ve 1-2 damla sıvıyağla suyunu çekinceye kadar pişirilir.Gerekirse fazla suyu süzdürülür soğumaya bırakılır.2 havuç küçük küpler halınde doğranıp haşlanır ,dereotu,taze soğan ,turşular doğranır,tüm malzeme büyükçe bir salata kasesinde karıştırılır,limonu ve zeytinyağı ayarlanır.

Hiç yorum yok:

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...