24 Aralık 2007 Pazartesi

BAYRAM PASTASI

MALZEMELER:5 yumurta,2 bardak tozşeker,yarım bardak sıvıyağ,yarım bardak yoğurt,3 bardak un,vanilya,kabartma tozu
YAPILIŞI:tüm malzeme karıştırılarak kek hamuru hazırlanır,hamur pişirme kağıdı serilmiş dikdötgen fırın tepsisine ince dökülüp pişirilir daha sonra ortadan 2 ye kesilip araya krema konarak 2 kat yapılır.ARA KREMA:3 bardak süt,1,5 kaşık nişasta,1,5 kaşık un,5 kaşık şeker, 1 yumurta sarısı,vanilya

1 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Dilekcim pasta da nefis görünüyor,ellerine sağlık güzelim, yiyenlere de afiyetler olsun, ağız tadıyla nice bayramlara canım...

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...