SARAY SARMASI

MALZEMELER:1 kilo süt,3 fincan un,4 fincan şeker,yarım paket margarin,1 paket hindistan cevizi,ceviz,1 bardak süt,1 paket kremşanti
YAPILIŞI:yarım paket margarin eritilir, 3 fincan un kokusu gidinceye kadar kavrulur 1 kilo süt ve 4 fincan seker eklenip muhallebi pişirilir ,istenirse damla sakızı veya vanilya konur ateşten indikten sonra 10 dakika kadar miksere tutulur.Diğer tarafta fırın tepsisine streç film serilir üzerine bolca hindistan cevizi ekilir yapılan muhallebi ince bir tabaka halinde yayılır,1 bardak sütle kremşanti yapılıp üzerine sürülür, üzerine iri parçalanmış cevizler konup soğumaya bırakılır.Daha sonra streç yardımıyla tatlı rulo yapılır,dolapta bekletilir servis yapılacağı zaman dilim dilim kesilir.AFİYET OLSUN....

Yorumlar

DENİZSEFASI dedi ki…
merhaba dilek,
çok güzel tarifler vermişsin, en çok saray sarmasına bayıldım, haftasonu hemen deneyeceğim,
sevgiler...
Dilek Mutfakta dedi ki…
denizsefası ziyaretin için teşekkürler gerçekten güzel oluyor tavsiye ederim
Adsız dedi ki…
çok güzel gözüküyor ama unla yağı kavurunca rengi koyu olmazmı ?