PIRASALI BÖREK

MALZEMELER:2 bardak su,1 bardak sıvıyağ,1 kaşık sirke,1 kiloya yakın un,tuz 1, paket oda ısısında margarin,1 demet pırasa
YAPILIŞI:su,sıvıyağ,tuz,un ve sirke ile hamuru yoğuruyoruz ikiye bölüyoruz 1 paket margarinide ikiye bölüyoruz, hamurları merdaneyle açıp yağın yarısını bir hamura diğer yarısını öbür hamura sürüp hamurları bohça gibi katlıyoruz, üzerini örtüp bu şekilde 1 gece dolapta bekletiyoruz, ertesi sabah hamurları 1 tur daha açıp,katlayıp bir süre daha dolapta bekletiyoruz.Bu arada içini hazırlıyoruz 1 demet pırasayı ince ince doğrayıp yıkıyoruz hafif sulu bir şekilde tencereye koyup üzerine sıvıyağ gezdiriyoruz tuzunuda koyup 15-20 dk kadar kavuruyoruz daha sonra salçasını,karabiberini koyup birkaç dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Dolaptaki hamuru çıkarıyoruz yağlanmış fırın tepsisine hamurun 1 tanesini merdaneyle açıp yerleştiriyoruz araya iç malzemeyi koyuyoruz diğer hamuruda açıp üstüne yerleştiriyoruz kenarlarını kıvırıyoruz üzerine biraz sıvıyağ gezdirip böreği dilimliyoruz 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...gerçekten arnavut böreğini aratmıyor yufka açamayanlar için çok kolay bir börek.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Pirasali börek harika olmus,ellerine saglik.
Aynur dedi ki…
Pirasa ve börek ikisi bi arada nasil oluyor acaba :) Denemek lazim bunu anlamak icin ama guzel oluyordur kanimcaa :)) Elinize saglikk

www.aynurdantarifler.blogspot.com
Dilek Mutfakta dedi ki…
kizilciksurubu--aynur ziyaretiniz için teşekkürler böreği deneyin memnun kalacaksınız.
Aynur dedi ki…
Rica ederiz:) Denemeyi dusunuyorum :) Sevgiler