17 Kasım 2007 Cumartesi

Kol Böreği


Malzemeler:
1 kilo yufka(5 adet)
5-6 adet patates
2 soğan
sıvı yağ-su
yumurta sarısı(üzerine sürmek için)

Yapılışı:
sıvı yağ ve su eşit ölçüde karıştırılarak sos hazırlanır ortadan ikiye bölünen yufkalar bu sosla ıslanır patatesler ve soğanlar rondodan geçirilir tuz ve karabiberle tatlandırılır yufkanın geniş tarafına iç malzeme konur sıkıca rulo yapılır yağlanmış tepsiye dizilir kalan yağlı su üzerine dökülür bir yumurta sarısı sürülüp börek fırınlanır çıktıktan sonra üzeri bir bezle örtülüp biraz dinlendirilir.

2 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

of of maşallah dilekçim ne güzel kış hazırlıkların ellerine sağlık canım yorum yazmıştım bakmamışsın sayaç koydum sayfana 3tane istersen birini silelim ortadaki hariç üstteki palmiyeyimi alttaki yapraklarımı silelim istersen hepsi kalsın

Dilekk dedi ki...

ablacım sen bilirsin nasıl dersen kabulüm.hangisini istersen kaldır

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...