ETLİ BİBER DOLMASİ

 





Malzemeler:

Yarım kilo orta boy dolmalık biber(yaklaşık 12-14 tane)

250 gr. dana kıyma

Yarim su bardağı kadar pirinç (ben bulgurla karışık koyuyorum)

Kıyma yagsizsa biraz margarin veya siviyag

2-3 adet domates

yarım demet maydanoz

1-2 orta boy kuru soğan

1 çorba kaşığı domates salçası

2 su bardağı sıcak su

tuz

karabiber

kırmızı biber

,kuru nane

YAPİLİSİ
Dolmalık biberleri iyice yıkayıp saplarını çıkarın.
 Biberlerin içini  hafifçe tuzlayın.

Pirinci, bulguru yıkayıp iyice süzün, domateslerin kabuklarını  soyarak doğrayın.

Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, margarinin ya da sıvıyağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın.
Gerekirse biraz su ekleyin

Çok fazla sıkıştırmadan pirincin şişeceğini hesap ederek doldurun, domatesle kapak yapin

Doldurulmuş biberleri tencereye dik olarak dizin.
Kalan yağda salçayı biraz kavurup 2 bardak sıcak su ekleyin dolmaların kenarından tencereye dökün
Önce biraz harlı, daha sonra kısık ateşte biberlerde çatal batacak kıvama gelinceye kadar pişirin.






Yorumlar