KONAK KEBABİ




 

KONAK KEBABİ
2-3 adet bostan patlıcan
300 Gr kadar kıyma veya et
Ben kıymalı yaptım
Domates, biber, kuru soğan
Kızartmak için sıvıyağ
Patates
Tereyag
1 çay bardağına yakın sut
PURE İCİN
Patateslerin kabuklarını soyup iri doğrayın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tereyağı, tuz ve sütü azar azar ekleyip mikserle püre haline gelinceye kadar çırpın.

Patlıcanları alacalı soyup 1.5-2 cm kalınlığında dilimleyin ve 15 dakika tuzlu suda bekletin. Sudan çıkartıp kağıt havlu ile kurulayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

Fırın tepsisine dizin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ile birlikte kavurun.

Küp doğranmış domates ve sivri biberleri ilave edin. Sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte  pişirin.

Tuz, karabiber,  pul biber ekleyip ocaktan alın ve patlıcanların üzerine paylaştırın. Patates püresini kıymanın üzerine yayarak paylaştırın. ,

İstenirse rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Ben biraz pureye koydum.

. Kıymayı kavurdugum tavaya biraz su ve 1 kaşık salça koyuup sos yapıp tepsiye ilave ettim... 

Yorumlar

Gece Mavisi dedi ki…
çok nefis görünüyor. ellerinize sağlık dilek hanım...blogunuza ABONE OL kısmını da ekler misiniz.