VISNELI ISLAK KEK



 MALZEMELER
3 yumurta (küçükse 4)
1 bardak toz seker
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket  vanilya
1 su bardagi sut
1 su bardagi siviyag
2 yemek kasığı  kakao
SOS
1 kase visne
1 tatli kaşığı  sıvıyağ 
1/2 su bardagi toz seker
1/2 su bardagi süt 
2 yk kakao 
YAPILIŞI 
kek icin seker ve yumurtayı çırpıyoruz.
Süt ve siviyag ekliyoruz, kuru malzemeleri de ekleyip yagli kağıt serdigimiz orta boy kelepçeli kalıba dokuyoruz.
180 derecede  kurdan testi yaparak pisiriyoruz..
Kek pişerken sosu hazırlıyoruz
Siviyagi tencereye koyup visneleri ekliyoruz biraz döndürüp yarim bardak seker koyuyoruz eriyip iyice sulaninca yarim bardak sut ekleyip bir taşım kaynatıyoruz,  2 kaşık  kakao  koyup kaynayınca altını kapatıyoruz.
Kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine kurdanla delikler açıp sosu döküyoruz  ve dinlenmeye birakiyoruz...

Yorumlar