COCOSTAR PASTA
MALZEMELER:
3 yumurta
2,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı un
ISLATMAK İÇİN:
1 çay bardağı nescafeli süt
KREMASI:
500 ml süt
7 kaşık irmik
50 gr tereyağı
2 vanilya
1.5 su bardağı şeker
200 gr hindistan cevizi
YAPILIŞI:26 cm lik kelepçeli kalıpta kek hamurumuzu 180 derecede pişiriyoruz
Diğer tarafta hindistan cevizi hariç kremasını yapıyoruz, piştikten sonra irmikli kremanın içine hindistan cevizini koyup karıştırıyoruz
Hafif soğuyan kekimizi sütle ıslatıp ılık kremayı döküyoruz
Son olarak üzerine 150 gr sade çikolatayı benmari usulü eritip döküyoruz, kalıbı açmadan 1 gece buzdolabında bekletiyoruz
Yorumlar