SULTAN KEBABI








SULTAN KEBABI beğenerek takip ettiğim ARDA'nın MUTFAĞI  na ait. Ramazanda iftara gelecek misafirleriniz için doyurucu bir o kadar da lezzetli bir kebap, biz çok beğendik sizlerin de mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER: 
  • 250 gr kuşbaşı et (ben dana kullandım)
  • 2 adet yufka
  • 100 gr bezelye
  • 1 adet patates  küçük küp doğranmış 
  • 1 adet kabak vardı ben kullanmadım
  • 1 adet havuç  küçük küp doğranmış
  • 1 adet soğan  yemeklik doğranmış
  • 3 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • ½ su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

BEŞAMEL SOS:  
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber  

Üzeri için:
  • 100 gr kaşar peyniri rendesi  
YAPILIŞI: 
--öncelikle etim dana olduğu için düdüklü tencerede bir süre haşladım, kuzu eti ile yapılacaksa gerek yok. 
--Ayrı bir tencereye tereyağını ekleyin, soğanları ve haşlanmış etleri ekleyerek renkleri dönene kadar kavurun. 
--Ardından  patates, havuç, bezelye, ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
--Salçayı suyun içinde eritin ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiberi de ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
-- Beşamel sos için ayrı bir tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber  ekleyip sos kıvamı aldığında ateşten alın.
--Yufkaların her bir yaprağını 4 eşit üçgene bölün. 2 üçgen parçayı üst üste koyup kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kasenin içine oturtun, 
-- yufkaların içine hazırladığımız iç harçtan doldurup kenara sarkan parçalarla üzerini kapatın.
--Kâseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin, üzerlerine beşamel sos gezdirin ve kaşar serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.

Yorumlar

Nursevin SÖNMEZ dedi ki…
ellerinize sağlık . Benim bloğumdada sultan bohçası olarak böyle bir tarifim var. Üzerien kaşar rendesi yok sadece. Çok doyurucu dolu dolu bir sultan kebabı olmuş. Afiyetler olsun
Dilek Mutfakta dedi ki…
çok teşekkür ederm yorumunuz için, evet gerçekten doyurucu güzel oldu...
Unknown dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki…
nefis görünüyor... olsada yesek misali:)) elinize sağlık :))
Nurşen Aksoy dedi ki…
Dilekcim muhteşem görünüyor,bu akşam sana misafir olmak varmış.ellerine sağlık canım..
Dilek Mutfakta dedi ki…
Nurşencim keşke mümkün olsa, her zaman beklerim, sağolasın...
eline sağlık canım mmm:)
Lezzetli Sanatlar dedi ki…
Buna çok benzer bir tarifi yıllar önce tavuklu olarak yapıyordum. Ellerine sağlık. Çok şık bir sıunum olmuş:))
Ellerine sağlık.