SULTAN KEBABI
SULTAN KEBABI beğenerek takip ettiğim ARDA'nın MUTFAĞI na ait. Ramazanda iftara gelecek misafirleriniz için doyurucu bir o kadar da lezzetli bir kebap, biz çok beğendik sizlerin de mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 250 gr kuşbaşı et (ben dana kullandım)
- 2 adet yufka
- 100 gr bezelye
- 1 adet patates küçük küp doğranmış
- 1 adet kabak vardı ben kullanmadım
- 1 adet havuç küçük küp doğranmış
- 1 adet soğan yemeklik doğranmış
- 3 diş sarımsak ezilmiş
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- ½ su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
BEŞAMEL SOS:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- 100 gr kaşar peyniri rendesi
--öncelikle etim dana olduğu için düdüklü tencerede bir süre haşladım, kuzu eti ile yapılacaksa gerek yok.
--Ayrı bir tencereye tereyağını ekleyin, soğanları ve haşlanmış etleri ekleyerek renkleri dönene kadar kavurun.
--Ardından patates, havuç, bezelye, ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
--Salçayı suyun içinde eritin ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiberi de ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
-- Beşamel sos için ayrı bir tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber ekleyip sos kıvamı aldığında ateşten alın.
--Yufkaların her bir yaprağını 4 eşit üçgene bölün. 2 üçgen parçayı üst üste koyup kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kasenin içine oturtun,
-- yufkaların içine hazırladığımız iç harçtan doldurup kenara sarkan parçalarla üzerini kapatın.
--Kâseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin, üzerlerine beşamel sos gezdirin ve kaşar serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.
Yorumlar
Ellerine sağlık.