AÇMA
MALZEMELER:
2 bardak süt (ılık)
1 bardak su
1 bardak sıvıyağ
1 tane yaşmaya
2-3 kaşık tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
isteğe göre iç malzeme(ben zeytin ve sosis kullandım)
YAPILIŞI:
ILIK sütle mayayı eritip diğer malzemeleri de ekleyip cıvık olacak şekilde hamuru yoğuruyorum, üzerine poşet geçirip yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra elimi sıvıyağa batırıp iç malzemeyi koyup şekil veriyorum.10 dk kadar da tepsi mayası geldikten sonra yumurta sarısı sürüp fırınlıyorum.
Yorumlar
dilekçiğim iyi ki gelmişim
bu ne güzel karşılama canım
ellerine sağlık
:)))))
bana da beklerim.
açmayı bende çok severim birde sıcak olursa:) ellerine emeklerine sağlık...