TAHİNLİ PİDE (tahanlı pide)





BURSA 'ya ait enfes pide, asıl adı tahinli pidedir ama tahanlı pide, olarak anılır
sıcak yenmesi lezzetini bir o kadar daha arttırır şöyleee tahinler damağınıza yapışacak ki tadına varabilesinz.
bende bugün edirne' den gelen kuzenim için yaptım

MALZEMELER
1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 tane yaşmaya
3 kaşık toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak sıvıyağ
alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 BARDAK TAHİN
1 bardak şeker

YAPILIŞI:1 BARDAK ILIK SÜT İLE MAYA ERİTİLİR DİĞER MALZEME KONUP YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞURULUR YARIM SAAT KADAR MAYALANDIRILIR,MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP TEPSİDE ORTALARI BASTIRILARAK ÇUKUR YAPILIR ,kenarlarına yumurta sarısı sürülür ortalarına 2 şer kaşık şekerli tahinden konup 200 derecede pişirilir.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
değişik olmuş ellerine sağlık.
DATLIM dedi ki…
ne güzel olmuş öyle pıtır pıtır üstü :) ellerine sağlı...birtasimkaynasin.blogspot.com
pasta köşesi dedi ki…
ilk defa gördüm yarın sabaha denemeliyim hazır tahinimde varken:)
Unknown dedi ki…
Canım yaaaaaaa sabah sabah bu bana yapılırmı ellerine sağlık enfes öpüyo
rum:)))
Dilek Mutfakta dedi ki…
Deryam bir sabah kahvaltıya gelirsin,arkadaşın sana yapar:))))))
mutfagabuyrun dedi ki…
çok değişik ve güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
bırtutamkekik dedi ki…
ama bunlarr çokk tatlılarr:)
pıtırcık pıtırcık nasıl güzel üzerleri:)
görsel halleri bitirdi beni:)
ellerine sağlık canım..
sevgiler..
zeymurancafe dedi ki…
canım cok guzel olmus cok begendım ellerıne sağlık
modern rapunzel dedi ki…
harika görünüyor, elinize sağlık. ilk fırsatta deneyeceğim. bu arada www.tuzvebiber.com adresine ücretsiz üye olarak tariflerinizi paylaşıp hediyeler kazanma şansı elde edebilirsiniz. sevgiler...
Adsız dedi ki…
Ben Bursaliyim ve isvecte yasiyorum bursamin cantigi tahanli pidesini iskenderi ciger sarmayi cevizli lokumu herseyi cok özluyorum.suanda bana nasil bir iyilik yaptiniz anlatamam.yarin misafirim gelecek hemen yapmaliyim:).tesekkureler:):).ellerinize saglik:)
Adsız dedi ki…
Ben Bursaliyim ve isvecte yasiyorum bursamin cantigi tahanli pidesini iskenderi ciger sarmayi cevizli lokumu herseyi cok özluyorum.suanda bana nasil bir iyilik yaptiniz anlatamam.yarin misafirim gelecek hemen yapmaliyim:).tesekkureler:):).ellerinize saglik:
Adsız dedi ki…
Selam Hamileyken cok canim cekmisti :)). Bu malzemeden cok cikiyormu?
Adsız dedi ki…
BENDE BURSALIY TAHINLI PİDESİNİ ÇOK ÜZLEMİŞTİM TARİFENİZİ UYGULADIM ÇOKLEZETLİ OLDU TARİFLERİNZİ PAYLAŞTIGINZ İÇİN, TEŞEKÜRLER