SALYANGOZ TATLI


çok hafif ve bereketli bir tatlı
MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ŞERBETİ:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
YAPILIŞI:

Malzemelere alabildiği kadar unuda katıp kulak memesi yumuşaklığında, hamur yoğuruyoruz. sonra hamuru 40 eşit parçaya bölüyoruz ve her parçayı önce ince bir şerit halinde yuvarlıyor ve gül böreğini sarar gibi kendi içinde doluyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 180°C de üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.ayrı bir kapta şerbeti için şeker ve suyu katıyor ve şeker suda çözülünceye dek karıştırıyoruz. Şerbetimizin özelliği kaynamaması. Fırından aldığımız tatlıların üzerine hemen tatlılar sıcakken bu şerbeti döküyoruz ve tatlıların üzerine bir tepsi kapatıp çekmesini bekliyoruz.

Yorumlar

ımm..değişik bir tatlı..ilk önce midye tatlısını deniyeceğim..sonra inş bunu:)
Sevil Şahin dedi ki…
çok nefis ellerin dert görmesin canım
dogada.blogspot.ru dedi ki…
ellerine sağlık Dilekçim tatlılar çok nefis görünüyor midye tatlısını çok merak ediyorum fırsat bulunca mutlaka deneyeceğim sevgilerimle çok öpüyorum canım
Unknown dedi ki…
canım çok farklı bir tatlı nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler
Mutfaknotlari dedi ki…
ellerine sağlık
çok güzel görünüyor
şerbetin kaynamaması ilginç duymuştum böyle tatlı çeşitlerini
ama deneyeceğim görüntü beni cezbetti
bu arada blog alemi olarak beğendiğimiz bir tarifi hepimiz sırayla hazırlıyoruz
sanki bu tatlıda öyle olacakmış gibi geldi bana
tekrar ellerine sağlık sevgiler
FİLİZ'CE dedi ki…
bu bloglarda daha neler göreceğim,bayanların hayal dünyaları,yaratıcılıkları ne kadar genişmiş meğer,tatlılar çok tatlı:) olmuş,en azından görüntü olarak,ellerine sağlık cnm ,,sevgiler.
Pembe Tatlar dedi ki…
DİLEKCİĞİM NE GÜZEL GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK...