PIRASALI BÖREK
2 bardak su
1 bardak sıvıyağ
2 kaşık sirke
1 kiloya yakın un
tuz
1 paket yumuşak margarin(arasına sürmek için)
1 demet pırasa
YAPILIŞI:
su,yağ,tuz,sirke ve unla hamur yoğurulur 2 parçaya ayırılır her parça pasta tabağından biraz daha büyük açılıp her birine yarım paket yumuşak margarin sürülüp katlanır dolaba konur ben bu işlemi akşamdan yapıyorum sabah kalktığımda yine tabak kadar açıp yağ sürmeden katlayıp tekrar dolaba koyuyorum böreği yapacağım zaman dolaptan çıkarıp hamurları tepsimin boyu kadar açıp araya iç malzemeyi koyup kenarlarını kıvırıyorum üzerine biraz sıvıyağ gezdirip kestikten sonra dilimleyip pişiriyorum.
İÇ MALZEME:
pırasalar boyuna 4 e kesilip doğranır süzgeçte yıkanır suyu fazla süzdürülmeden tencereye alınır üzerine sıvıyağ ve tuz konup kavrulur ineceğine yakın salça eklenip suyu çektirilip soğumaya bırakılır.
çok lezzetli arnavut böreğini aratmıyacak çıtır çıtır bir börek benim gibi hamur açamayanlar için çok kolay deneyin derim...
Yorumlar
ellerine saglik
eskiden pırasayı börekte düşünemezdim ama bir kere yedim ve harika bir lezzet olduğuna karar verdim.
sevgilerimle
sanırım bende bu harika börekleri en yakın zaman da yapacagım.çok hoş görünüyor ellerine saglık kocaman sevgiler
Canım börekte harika görünüyor, hiç yemedim ama mutlaka çok nefistir, ellerine sağlık güzelim, sevgilerimle...
pırsalı böreğe bayılırım
birde bi sorum var:)
boza tarifinde bir parça ekmek
bir dilim kadar mı?büyüklüğünü merak ettim. yarın boza yapmayı düşünüyorumda
bilgi verirsen çok sevinirim
sevgiyle kal
http://hunerlieller.net
sevgiylekal
ellerine sağlık
sevgiler diloşum
Sevgiler...