KATLI AÇMA


büyük oğlum üniversite sınavına giriyor,küçük oğlumun sbs sınavı beni iyice gerdi bu arada yaptığım hamurişlerinin resmini bile çekmek aklıma gelmiyor iyice dağıldım, biraz yağlı gibi görünsede bu açmalar çok güzel oluyor deneyin derim kolay gelsin...
MALZEMELER:
2 yumurta/(1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
yarım su bardağı sıvıyağ
2 bardak süt
1 paket yuva maya
1 kaşık şeker
1 kaşık tuz
1 kilo kadar un
susam
1 paket yumuşak margarin
YAPILIŞI:
sütün 1 bardağı ılıtılıp maya içinde eritilir, un yoğurma kabına konur ortası açılıp yağ, yumurta,süt,şaker,tuz konup yoğurulur.hamur 2 ye bölünür bölünen parçalarda 6 ya bölünür,12 beze oluyor.1 paket margarinde 10 parçaya bölünür, 6 beze pasta tabağı kadar açılır 5 katına margarin sürülür en üste sürülmez hamur merdaneyle büyütülür sigara böreği gibi kesilir ,istenirse iç malzeme konur,diğer 6 bezeyede aynı işlem uygulanır, sarılır tepsiye konup 1 saat kadar mayalandırılır,yumurta sarısı sürüp susam ekilir ve fırınlanır...

Yorumlar